Almliesl - uw vakantieregio Urlaubsregion, onze aanrader

De winter in de Alpen is niet te verslaan. Talrijke pistekilometers en hightech liften, kaiserschmarrn en kasnocken, Glühwein en gepofte kastanjes. Het kan ook iets langzamer. Heerlijke tochten met sneeuwschoenen en langlaufski´s door sneeuwbedekte bossen en weides, direct vanaf de voordeur. Romantische tochten met de arrenslee en schaatsen op een bevroren bergmeer. In de Almliesl-regio´s is het moeilijk om alle activiteiten op te noemen. Van SalzburgerLand tot aan Zuid-Tirol heeft u met Almliesl echt vakantie!

In het zuidwesten van Salzburg Land ligt tussen de Hohen Tauern in het zuiden en het Steinerne Meer in het noorden, de Pinzgau. Drie verschillende steensoorten bepalen het landschap van deze streek. „Steenbergen“, „Grasbergen“ en „Keesbergen“ domineren de Pinzgau.

uw vakantieregio weergeven »

De Pongau ligt nagenoeg midden in het bondsland Salzburg. Omgeven door de Kalkalpen in het noorden en de imposante toppen van de Hohe en Niedere Tauern in het zuiden, geldt de Pongau ook als „Salzburgs zonneterras“. Het ligt tussen Pinzgau in het westen, Lungau in het zuidoosten en Tennengau in het noorden, ten noorden von Karinthië, middenin de Alpen.

uw vakantieregio weergeven »

Slechts tien tot maximaal 30 kilometer ten zuiden van de wereldcultuurerfgoed- en Mozartstadt Salzburg ligt de vakantieregio Tennengau. Het is bekend om zijn 3 verschillende landschappen. De Osterhorngroep is rijk aan almen met Postalm of Spielbergalm in het noorden, de wild gevormde Gosaukamm met de Bischofsmütze en het karstmassief van het Tennengebergte. Vier elementen kenmerken deze regio: water, Kelten, zout en bergen.

uw vakantieregio weergeven »

De Kitzbüheler Alpen strekken zich uit tussen het Zillerdal in het westen en de Zeller See in het oosten. In de vakantieregio liggen vele bekende plaatsen zoals Kitzbühel, Brixen, Westendorf, St. Johann in Tirol en Wörgl. De vakantieregio Kaiserwinkl omvat de vier gemeentes Kössen, Walchsee, Schwendt en Rettenschöss, die in de districten Kufstein en Kitzbühel liggen.

uw vakantieregio weergeven »

Het Tiroolse district Kufstein omvat voornamelijk het onderste deel van het Unterinndal en grenst in het noorden aan Beieren en in het zuiden aan de districten Schwaz en Kitzbühel. De vestingstad Kufstein en Wörgl zijn de grootste en tevens bekendste steden. Tot de meest beliefde vakantiebestemmingen horen de regio Kufstein, het Thierseedal, het Alpachdal, het Brandenberger Dal en de Wildschönau.

uw vakantieregio weergeven »

Oost-Tirol is door een ca. 9,5 km lange strook, die bij Zuid-Tirol en Salzburg hoort, van Noord-Tirol gescheiden en zo een een exclave van bondsland Tirol. Oost-Tirol grenst aan de bondslanden Salzburg en Karinthië en ook aan Italië. Grote gebieden van Oost-Tirol worden door de bergen van de Hohe Tauern- en Karnische Alpen- in beslag genomen.

uw vakantieregio weergeven »

De regio Murau-Kreischberg ligt in het westen van Stiermarken. Het district Murau heeft opmerkelijk weinig inwoners per km² en de gasten profiteren van de onberoerde natuur en het gematigde toerisme. De regio is bekend vanwege het hoogste aandeel bos in Oostenrijk. Behalve de hoofdstad van het district Murau en Kreischberg – St. Georgen is ook St. Ruprecht-Falkendorf één van de favoriete vakantiebestemmingen.

uw vakantieregio weergeven »

De Nationaalparkregio Heiligenblut - Osttirol / Lienz is het urbane centrum van Opper-karinthië. De bekende regio ligt in het midden tussen het „Obreren Drautal“, het Iseltal, de Pustertal en het Mölltal. In het uiterste westen van Karinthië, in het Mölltal, ligt het beliefde vakantiedorp Mörtschach. Mörtschach ligt op 950 meter hoogte, omgeven door het bergmassief van de Großglockner, de Lienzer Dolomieten, de Schober- en de Kreuzeckgroep en maakt een wezenlijk deel uit van het Nationaalpark Hohe Tauern.

uw vakantieregio weergeven »

Omhoog en omlaag over alpine speelweides

uw vakantieregio weergeven »

In het oosten van Zuid-Tirol ligt het Pusterdal, dat zich van het oosten naar het westen uitstrekt langs de Rienz, tussen Brixen en Lienz. Het grootste gedeelte hoort bij Zuid-Tirol, een klein gedeelte bij het Oostenrijkse Oost-Tirol.  Op een zeehoogte van 700 tot 1.600 meter liggen pittoreske dorpen zoals Bruneck, Welsberg, Toblach, Innichen, Sillian, etc.

uw vakantieregio weergeven »