Vakantieregio Tirol

Oorspronkelijk, traditioneel, massief, majestueus en natuur puur zijn die eerste gedachtes als men aan Tirol denkt. Tirol is nog meer! Wereldbekend door sport en high society, Jeti en Ötzi staan genot en activiteit op de voorgrond. Naast de tumult en de oude steden zijn ´s zomers en ´s winters de bergen van Tirol open voor iedereen die hogerop willen. Tirol´s 36 regio´s spelen met charme, gezelligheid en gastvrijheid. De ongedwongen Tiroolse sfeer is aanstekelijk om mee te doen.

De Kitzbüheler Alpen strekken zich uit tussen het Zillerdal in het westen en de Zeller See in het oosten. In de vakantieregio liggen vele bekende plaatsen zoals Kitzbühel, Brixen, Westendorf, St. Johann in Tirol en Wörgl. De vakantieregio Kaiserwinkl omvat de vier gemeentes Kössen, Walchsee, Schwendt en Rettenschöss, die in de districten Kufstein en Kitzbühel liggen.

uw vakantieregio weergeven »

Het Tiroolse district Kufstein omvat voornamelijk het onderste deel van het Unterinndal en grenst in het noorden aan Beieren en in het zuiden aan de districten Schwaz en Kitzbühel. De vestingstad Kufstein en Wörgl zijn de grootste en tevens bekendste steden. Tot de meest beliefde vakantiebestemmingen horen de regio Kufstein, het Thierseedal, het Alpachdal, het Brandenberger Dal en de Wildschönau.

uw vakantieregio weergeven »

Oost-Tirol is door een ca. 9,5 km lange strook, die bij Zuid-Tirol en Salzburg hoort, van Noord-Tirol gescheiden en zo een een exclave van bondsland Tirol. Oost-Tirol grenst aan de bondslanden Salzburg en Karinthië en ook aan Italië. Grote gebieden van Oost-Tirol worden door de bergen van de Hohe Tauern- en Karnische Alpen- in beslag genomen.

uw vakantieregio weergeven »