Vakantieregio Steiermark

„Fris, sappig, Steiermark“ luidt de bekende reclameslogan en meteen is duidelijk wat er in Steiermark te doen is. Bekend door het hoge niveau van pompoenpittenolie, appels en Oostenrijkse wijnen, moet ook het land met haar bodem fascinerend en van hoog niveau zijn. Typisch voor Steiermark zijn de almen in de top-wandel- en skigebieden. Hoog-alpiene winterlandschappen, talrijke mountainbikeroutes, welbehagen in thermen en culinaire hoogtepunten zijn de bijzondere zwaartepunten tijdens een vakantie in Steiermark.

De regio Dachstein-Tauern ligt in het noordwesten van de Steiermark en strekt zich uit van de Dachstein tot aan de Grimming. Tussen de geweldige zuidwanden van de Dachstein en de Schladminger Tauern liggen bekende touristencentra zoals Schladming en Rohrmoos, Ramsau am Dachstein, Pichl en de Reiteralm, Haus in Ennsdal, de bergregio Grimming, etc.

uw vakantieregio weergeven »

De regio Murau-Kreischberg ligt in het westen van Stiermarken. Het district Murau heeft opmerkelijk weinig inwoners per km² en de gasten profiteren van de onberoerde natuur en het gematigde toerisme. De regio is bekend vanwege het hoogste aandeel bos in Oostenrijk. Behalve de hoofdstad van het district Murau en Kreischberg – St. Georgen is ook St. Ruprecht-Falkendorf één van de favoriete vakantiebestemmingen.

uw vakantieregio weergeven »