Vakantieregio Salzburg

Het middelpunt van de de Alpenrepubliek wordt door de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk en door meer dan 600 heldere meren gedomineerd. Het Salzburger Land biedt verschillende activiteiten voor vrije tijd en sport en beloont met culinaire lekkernijen, Thermen- en Wellnessbaden voor rust en ontspanning. Après-ski en almzomer tussen traditie en hightech in een fascinerende bergwereld met veel gevoel voor hartelijkheid en gastvriendschap.

In het zuidwesten van Salzburg Land ligt tussen de Hohen Tauern in het zuiden en het Steinerne Meer in het noorden, de Pinzgau. Drie verschillende steensoorten bepalen het landschap van deze streek. „Steenbergen“, „Grasbergen“ en „Keesbergen“ domineren de Pinzgau.

uw vakantieregio weergeven »

De Pongau ligt nagenoeg midden in het bondsland Salzburg. Omgeven door de Kalkalpen in het noorden en de imposante toppen van de Hohe en Niedere Tauern in het zuiden, geldt de Pongau ook als „Salzburgs zonneterras“. Het ligt tussen Pinzgau in het westen, Lungau in het zuidoosten en Tennengau in het noorden, ten noorden von Karinthië, middenin de Alpen.

uw vakantieregio weergeven »

Slechts tien tot maximaal 30 kilometer ten zuiden van de wereldcultuurerfgoed- en Mozartstadt Salzburg ligt de vakantieregio Tennengau. Het is bekend om zijn 3 verschillende landschappen. De Osterhorngroep is rijk aan almen met Postalm of Spielbergalm in het noorden, de wild gevormde Gosaukamm met de Bischofsmütze en het karstmassief van het Tennengebergte. Vier elementen kenmerken deze regio: water, Kelten, zout en bergen.

uw vakantieregio weergeven »