Wintervakatie - Winteractiviteiten - Raurisertal

© MTS Austria GmbH Het Rauriserdal is vanwege zijn oorspronkelijkheid en zijn landschappelijke schoonheid ook ideaal voor wintersporters zonder ski en snowboard.

Het lange dal in het Nationaalpark Hohe Tauern biedt 30 gespoorde loipenkilometer aan, nagenoeg zonder mist, op een hoogte tussen 950 en 1.200 meter. Vooral de loipe in het Hintere Hüttwinkldal is erg geliefd. Hier kan men op de zonneloipe zijn rondes maken.

© MTS Austria GmbH Over Kolm-Saigurn, aan het einde van het dal, worden veel sagen verteld. Samen met de pittoreske zijdalen Hüttwinkl en Seidlwinkl is het een perfecte omgeving voor skitouren.

Tourskiërs kunnen zich uitleven op de beide drieduizenders Hocharn (3.254 m) en Sonnblick (3.106 m) met Europa´s hoogste weerstation op de top.

Andere geliefde bergen voor skitouren zijn de Einödscharte (2.098 m), de Breitebenkopf (2.236 m), de Rührkübel (2.472 m), de Kolmkarspitz (2.529 m) en de Silberpfennig (2.600 m).

© MTS Austria GmbH Bovendien zijn er ´s winters 35 km geruimde winterwandelwegen te ontdekken. Het Seidlwinkldal en het Hüttwinkldal zijn bijzonder geliefd. Neem gerust een pauze in één van de hutten en kleine restaurants die langs de weg staan. Ook een sneeuwschoenwandeling met de Rangers van het nationaalpark is vooral de moeite waard.

Hier vindt u de winterwandelkaart

© MTS Austria GmbH Voor de eerste keer deze winter brengen de gratis bussen langlaufers, maar ook sneeuwschoen- en winterwandelaars, maar ook rodelaars naar de verschillende startpunten.